Studená skopová kýta
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
1 špetka |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová kýta |
600 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou skopovou kýtu vykostíme a prošpikujeme špalíčky slaniny a oloupaného česneku.
- Smícháme citronovou šťávu se solí, pepřem a majoránkou. Směsí maso potřeme, stočíme je a zavážeme. Vložíme do vařící osolené vody, do které jsme dali oloupanou mrkev, celer a cibuli. Vaříme doměkka.
- Uvařené maso vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky.