Studená skopová kýta

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Majoránka 1 špetka
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopová kýta 600 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou skopovou kýtu vykostíme a prošpikujeme špalíčky slaniny a oloupaného česneku.
  2. Smícháme citronovou šťávu se solí, pepřem a majoránkou. Směsí maso potřeme, stočíme je a zavážeme. Vložíme do vařící osolené vody, do které jsme dali oloupanou mrkev, celer a cibuli. Vaříme doměkka.
  3. Uvařené maso vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky.