Makedonské čevapčiči
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Hovězí maso zadní |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej rostlinný |
0.5 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová plec |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté maso osolíme, umeleme a necháme do druhého dne v chladničce.
- Maso znovu umeleme a přidáme mouku a vejce. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji a vmícháme do masa. Opepříme, dobře propracujeme a necháme odležet 4-5 hodin.
- Z masové směsi tvarujeme čevapčiči a pečeme je na roštu.