Švédské vánoční sušenky

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Marmeláda brusinková 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oba cukry a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek a skořici. Vymícháme hladké těsto které dáme odležet do chladu.
  2. Vyválíme plát, silný cca 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé vánoční tvary.
  3. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a zasypeme krystalovým cukrem se skořicí.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Sundáme z plechu a necháme vychladnout.
  5. Polovinu sušenek namažeme brusinkovou zavařeninou a slepíme se zbylými sušenkami.