Švédské vánoční sušenky
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Marmeláda brusinková |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oba cukry a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek a skořici. Vymícháme hladké těsto které dáme odležet do chladu.
- Vyválíme plát, silný cca 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé vánoční tvary.
- Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a zasypeme krystalovým cukrem se skořicí.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Sundáme z plechu a necháme vychladnout.
- Polovinu sušenek namažeme brusinkovou zavařeninou a slepíme se zbylými sušenkami.