Vestfálské falešné kuře

Ingredience


Brambory 300 g
Fazole bílé 1 ks
Fazolové lusky zelené 250 g
Hrušky 200 g
Jablka 200 g
Mrkev kořen 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Saturejka 3 ks
Slanina vepřová 400 g
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Do velkého kastrolu dáme fazolky, saturejku, tymián, mrkev, brambory a slaninu. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut při střední teplotě.
  3. Jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce spolu s konzervou bílých fazolí. Vaříme 10 minut.
  4. Z polévky vyndáme saturejku. Slaninu pokrájíme a vrátíme do polévky, ochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.
  5. Ihned podáváme z hrnce.