Vestfálské falešné kuře
Ingredience
Brambory |
300 g |
Fazole bílé |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Hrušky |
200 g |
Jablka |
200 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Saturejka |
3 ks |
Slanina vepřová |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Do velkého kastrolu dáme fazolky, saturejku, tymián, mrkev, brambory a slaninu. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut při střední teplotě.
- Jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce spolu s konzervou bílých fazolí. Vaříme 10 minut.
- Z polévky vyndáme saturejku. Slaninu pokrájíme a vrátíme do polévky, ochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.
- Ihned podáváme z hrnce.