Polské medovo-mandlové řezy

Ingredience


Citronová kůra 50 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 200 g
Mandle mleté 200 g
Mandle plátky 50 g
Med včelí 100 g
Mouka polohrubá 40 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyšleháme cukr, tekutý med, bílky a citrónovou šťávu do husté pěny, přidáme oboje mandle, na jemno nakrájenou citrónovou kůru, mouku a důkladně promícháme.
  2. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 120°C po dvaceti minutách vypneme a necháme ještě chvíli dosušit.
  3. Vyndáme a necháme vychladnout.
  4. Krájíme na malé řezy.