Polské medovo-mandlové řezy
Ingredience
Citronová kůra |
50 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
200 g |
Mandle mleté |
200 g |
Mandle plátky |
50 g |
Med včelí |
100 g |
Mouka polohrubá |
40 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Vyšleháme cukr, tekutý med, bílky a citrónovou šťávu do husté pěny, přidáme oboje mandle, na jemno nakrájenou citrónovou kůru, mouku a důkladně promícháme.
- Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 120°C po dvaceti minutách vypneme a necháme ještě chvíli dosušit.
- Vyndáme a necháme vychladnout.
- Krájíme na malé řezy.