Kořeněná rybí polévka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 1 kg
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 0.5 ks
Estragon 2 ks
Filé z aljašské tresky 800 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 ks
Pórek 2 ks
Sůl 10 g
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno bílé 0.25 l
Vývar rybí 1250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z ryby nakrájíme na větší kousky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
  2. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm podusíme, přidáme pórek a česnek, vše krátce podusíme. Vložíme brambory, přilijeme víno, vývar a pomalu vaříme asi 15 minut.
  3. Přidáme kousky ryby, bobkový list, sůl, pepř, tymián a necháme prohřát 8–10 minut, podle druhu ryby.
  4. Do polévky přidáme nasekanou petrželku, lístky estragonu a ihned podáváme.