Kořeněná rybí polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
1 kg |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Estragon |
2 ks |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 ks |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
0.25 l |
Vývar rybí |
1250 ml |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Filé z ryby nakrájíme na větší kousky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
- V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm podusíme, přidáme pórek a česnek, vše krátce podusíme. Vložíme brambory, přilijeme víno, vývar a pomalu vaříme asi 15 minut.
- Přidáme kousky ryby, bobkový list, sůl, pepř, tymián a necháme prohřát 8–10 minut, podle druhu ryby.
- Do polévky přidáme nasekanou petrželku, lístky estragonu a ihned podáváme.