Bosenské karbanátky
Ingredience
Cibule |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
600 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži spaříme, propláchneme a zalijeme stejným množstvím vody (nebo vývaru). Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina zcela nevsákne do rýže.
- Omyté maso nakrájíme na kousky a spolu s oloupanou cibulí umeleme. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme oloupanou, doměkka uvařenou a nasekanou mrkev, vařenou rýži a vše dobře promícháme. Z masové hmoty vytvarujeme kuličky a mírně je zploštíme.
- Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme je na horkém oleji v pánvi.