Bosenské karbanátky

Ingredience


Cibule 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 80 g
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 600 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži spaříme, propláchneme a zalijeme stejným množstvím vody (nebo vývaru). Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina zcela nevsákne do rýže.
  2. Omyté maso nakrájíme na kousky a spolu s oloupanou cibulí umeleme. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme oloupanou, doměkka uvařenou a nasekanou mrkev, vařenou rýži a vše dobře promícháme. Z masové hmoty vytvarujeme kuličky a mírně je zploštíme.
  3. Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme je na horkém oleji v pánvi.