Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Kerblík |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
10 g |
Treska aljašská |
750 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar rybí |
0.25 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtyři stejně velké kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.
- Vývar zahřejeme, vložíme porce ryby a necháme 10 minut vařit. Rybu necháme v teple.
- Vývar slijeme a krátce ho svaříme se smetanou a šafránem. Vlijeme rozšlehané žloutky s trochou omáčky a již nevaříme. Osolíme a opepříme.
- Kerblík omyjeme a nasekáme, větší část dáme do omáčky. Porce ryb upravíme na talíře, posypeme zbylým kerblíkem a podáváme s omáčkou.