Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Kerblík 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šafrán 1 špetka
Sůl 10 g
Treska aljašská 750 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar rybí 0.25 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtyři stejně velké kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.
  2. Vývar zahřejeme, vložíme porce ryby a necháme 10 minut vařit. Rybu necháme v teple.
  3. Vývar slijeme a krátce ho svaříme se smetanou a šafránem. Vlijeme rozšlehané žloutky s trochou omáčky a již nevaříme. Osolíme a opepříme.
  4. Kerblík omyjeme a nasekáme, větší část dáme do omáčky. Porce ryb upravíme na talíře, posypeme zbylým kerblíkem a podáváme s omáčkou.