Karbanátky z tuňáka s okurkovou omáčkou
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Jogurt bílý |
130 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
320 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Nastrouháme nahrubo, vložíme do cedníku, osolíme a promícháme. Asi 15 minut necháme tekutinu z okurky odkapávat do misky.
- Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka slijeme, promícháme a dáme ho do misky se strouhankou, plátky cibule, vejcem, majonézou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 2 cm silné karbanátky.
- Okapanou okurku propláchneme studenou vodou, necháme znovu vykapat a přebytečnou tekutinu ještě vymačkáme. Okurku promícháme s jogurtem, solí, pepřem a koprem. Zakryjeme a necháme v chladu.
- Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj karbanátky a pečeme z každé strany, až lehce zhnědnou.
- Hotové karbanátky dáme na mísu, ozdobíme snítkami kopru a podáváme s okurkovou omáčkou.