Pečený halibut s kůrčičkou
Ingredience
Halibut atlantický |
2 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 29 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ohnivzdornou nádobu vymažeme lžící másla, narovnáme do ní silné steaky halibuta, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
- Na zbývající lžíci másla opékáme sezam asi 3 minuty, přidáme strouhanku, tymián, pepř a vše dobře promícháme.
- Rybu posypeme strouhankovou směsí a dáme znovu zapéct do trouby na 15 minut. Hotové steaky rozpůlíme, upravíme na mísu a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme.