Pečený halibut s kůrčičkou

Ingredience


Halibut atlantický 2 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Strouhanka 150 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ohnivzdornou nádobu vymažeme lžící másla, narovnáme do ní silné steaky halibuta, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
  2. Na zbývající lžíci másla opékáme sezam asi 3 minuty, přidáme strouhanku, tymián, pepř a vše dobře promícháme.
  3. Rybu posypeme strouhankovou směsí a dáme znovu zapéct do trouby na 15 minut. Hotové steaky rozpůlíme, upravíme na mísu a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme.