Jablečné bonbony
Ingredience
Cukr krupice |
500 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Jablka |
1000 g |
Mandle |
50 g |
Pomeranče |
1 ks |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukr s vodou svaříme na hustší sirup. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka, promícháme a do směsi přidáme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče. Vaříme za stálého míchání a když začne hmota houstnout, odstavíme z ohně.
- Vmícháme spařené, oloupané a podélně nakrájené mandle.
- Ze směsi tvarujeme kulaté bonbony a obalujeme je v moučkovém cukru. Bonbony rozložíme na papírovou utěrku a necháme je chvíli proschnout.