Pečená treska s rýží
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hrášek mražený |
300 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
180 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
4 ks |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. V hrncích připravíme dle návodu rýži a mražený hrášek.
- Nádobu na pečení vymažeme lžící másla a narovnáme do ní vedle sebe filé. Zakapeme vínem a citrónovou šťávou. Poklademe hoblinkami másla a posypeme kousky rajčat, tymiánem, solí a pepřem.
- Troubu předehřejeme na 220 °C a tresku zapékáme 8–10 minut.
- Rýži a hrášek slijeme a smícháme dohromady, dáme na mísu, navrch naklademe rybu a zalijeme vypečenou šťávou. Ihned podáváme.