Pečená treska s rýží

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hrášek mražený 300 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Rýže loupaná 180 g
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 4 ks
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno bílé 4 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. V hrncích připravíme dle návodu rýži a mražený hrášek.
  2. Nádobu na pečení vymažeme lžící másla a narovnáme do ní vedle sebe filé. Zakapeme vínem a citrónovou šťávou. Poklademe hoblinkami másla a posypeme kousky rajčat, tymiánem, solí a pepřem.
  3. Troubu předehřejeme na 220 °C a tresku zapékáme 8–10 minut.
  4. Rýži a hrášek slijeme a smícháme dohromady, dáme na mísu, navrch naklademe rybu a zalijeme vypečenou šťávou. Ihned podáváme.