Biokuličky s omáčkou

Ingredience


Celer - nať 0.5 ks
Hovězí maso mleté 1 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej stolní 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 2 ks
Polévkové kostky Vitana 1 kostka
Smetana sójová 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme 200ml vody.
  2. Opepříme, osolíme, přidáme bujon a dusíme. Občas promícháme.
  3. Rozmixujeme zeleninu a přilijeme sójovou smetanu.
  4. Necháme povařit.
  5. Z masa tvoříme malé kuličky, které v oleji fritujeme.
  6. Kuličky zalijeme omáčkou.