Biokuličky s omáčkou
Ingredience
Celer - nať |
0.5 ks |
Hovězí maso mleté |
1 kg |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej stolní |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
2 ks |
Polévkové kostky Vitana |
1 kostka |
Smetana sójová |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme 200ml vody.
- Opepříme, osolíme, přidáme bujon a dusíme. Občas promícháme.
- Rozmixujeme zeleninu a přilijeme sójovou smetanu.
- Necháme povařit.
- Z masa tvoříme malé kuličky, které v oleji fritujeme.
- Kuličky zalijeme omáčkou.