Hamburský pečený platýs
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Citrony |
2 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Platýz - filety |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a osušíme platýse, pokapeme šťávou z jednoho citrónu a osolíme. Zaprášíme moukou.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v pánvi. Opečenou slaninu vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a ryby z každé strany opečeme 3–4 minuty.
- Hotové ryby dáme na nahřátou mísu, posypeme slaninou a ozdobíme petrželkou. Ihned podáváme.