Sumec s pekanovými ořechy

Ingredience


Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Ořechy pekanové 5 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sumec filety 1 kg
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce s vodou rozšleháme, mouku smícháme s pepřem, solí a špetkou cayenského pepře.
  2. Filé z ryby obalíme v mouce, vejcích a mletých pekanových oříšcích. Ořechy do ryby jemně zatlačíme.
  3. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a polovinu másla. Dva plátky ryby smažíme z obou stran 3–4 minuty, do zlatohněda. Vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve dáme zbytek oleje a másla a stejným způsobem osmažíme druhé dva kousky.
  4. Hotové ryby upravíme na talíře, ozdobíme citrónovými plátky a ihned podáváme.