Sumec s pekanovými ořechy
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Ořechy pekanové |
5 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sumec filety |
1 kg |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce s vodou rozšleháme, mouku smícháme s pepřem, solí a špetkou cayenského pepře.
- Filé z ryby obalíme v mouce, vejcích a mletých pekanových oříšcích. Ořechy do ryby jemně zatlačíme.
- V pánvi rozpálíme polovinu oleje a polovinu másla. Dva plátky ryby smažíme z obou stran 3–4 minuty, do zlatohněda. Vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve dáme zbytek oleje a másla a stejným způsobem osmažíme druhé dva kousky.
- Hotové ryby upravíme na talíře, ozdobíme citrónovými plátky a ihned podáváme.