Základní recept na pečené rybí filé
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Losos - filety |
1500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velký kus alobalu potřeme olejem, do středu položíme filé z lososa nebo mořského okouna, tak, aby se jednotlivé řezy částečně překrývaly.
- Potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Mezi jednotlivé filety z ryby vložíme tenké plátky citrónu. Rybu zabalíme a okraje pečlivě založíme, aby šťáva nemohla vytékat.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut, maso se musí dobře oddělovat vidličkou.
- Hotové filé upravíme na mísu a servírujeme.