Lasagne s mořskými plody

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Kerblík 2 ks
Krevety tygří - loupané 200 g
Limetková kůra 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Máta 2 ks
Mušle v nálevu 200 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Řasa Wakame 100 g
Šafrán 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Těstoviny Lasagne 200 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořské řasy očistíme, krátce povaříme a zchladíme studenou vodou. Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Bylinky opereme a nasekáme najemno. Několik lístků máty necháme na ozdobu.
  2. Ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny.
  3. V pánvi rozpálíme olej s máslem a lehce podusíme šalotku, přidáme papriku, česnek, cibuli, krevety, mušle a řasy. Zalijeme sherry s vínem, ochutíme solí, pepřem, šafránem, nastrouhanou limetkovou kůrou, smetanou a povaříme 3-4 minuty. Na závěr přidáme bylinky a promícháme.
  4. Těstoviny rozložíme na talíře, do středu navršíme nádivku a opatrně přes ni okraje těstovin překlopíme. Ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.