Lasagne s mořskými plody
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Kerblík |
2 ks |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Limetková kůra |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Máta |
2 ks |
Mušle v nálevu |
200 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řasa Wakame |
100 g |
Šafrán |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Lasagne |
200 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 19 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořské řasy očistíme, krátce povaříme a zchladíme studenou vodou. Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Bylinky opereme a nasekáme najemno. Několik lístků máty necháme na ozdobu.
- Ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny.
- V pánvi rozpálíme olej s máslem a lehce podusíme šalotku, přidáme papriku, česnek, cibuli, krevety, mušle a řasy. Zalijeme sherry s vínem, ochutíme solí, pepřem, šafránem, nastrouhanou limetkovou kůrou, smetanou a povaříme 3-4 minuty. Na závěr přidáme bylinky a promícháme.
- Těstoviny rozložíme na talíře, do středu navršíme nádivku a opatrně přes ni okraje těstovin překlopíme. Ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.