Krevety se zelenými fazolkami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Krevety tygří - loupané |
350 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
30 g |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety marinujeme 15-20 minut v sherry, několikrát je obrátíme. Čtyři lžíce vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a cukrem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a česnek nasekáme nadrobno.
- Kešu opražíme na suché pánvi. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, nasekaný zázvor a za stálého míchání dusíme několik minut. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme stranou.
- Do pánve dáme cibuli, fazolky a zbylý vývar, dusíme zakryté asi 6 minut, pak přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Přidáme krevety a znovu vše prohřejeme.
- Směs nandáme na mísu, posypeme oříšky a ihned podáváme.