Krevety se zelenými fazolkami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 200 g
Krevety tygří - loupané 350 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Ořechy Kešu 30 g
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Solamyl 2 kávová lžička
Vývar drůbeží 200 ml
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety marinujeme 15-20 minut v sherry, několikrát je obrátíme. Čtyři lžíce vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a cukrem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a česnek nasekáme nadrobno.
  2. Kešu opražíme na suché pánvi. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, nasekaný zázvor a za stálého míchání dusíme několik minut. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme stranou.
  3. Do pánve dáme cibuli, fazolky a zbylý vývar, dusíme zakryté asi 6 minut, pak přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Přidáme krevety a znovu vše prohřejeme.
  4. Směs nandáme na mísu, posypeme oříšky a ihned podáváme.