Dušená tykev se smetanou
Ingredience
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tykev |
1000 g |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mladé tykve omyjeme a nakrájíme na kostičky, starší oloupeme. Osolíme je, okmínujeme, posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Dobře promícháme.
- Směs urovnáme do pekáče a dusíme v předem vyhřáté troubě - nemícháme.
- Měkké tykve opepříme a zalijeme zakysanou smetanou.
- Podáváme s pečenými bramborami.