Mangold s rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mangold |
1000 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semínek. Dužinu nadrobno nakrájíme.
- Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme v kastrole na oleji. Přidáme rajčata, nasekaný česnek a petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme asi 30 minut do zhoustnutí.
- Zvlášť v osolené vodě uvaříme očištěný a omytý mangold, scedíme a promícháme s rajčaty.