Artyčoky s hráškem
Ingredience
Artyčoky |
800 g |
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
15 g |
Cibulka jarní |
200 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Hrášek |
400 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
160 g |
Strouhanka |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, a když zesklovatí, přisypeme nasekanou celerovou nať, strouhanku a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zvolna dusíme.
- Očištěné a omyté artyčoky z vrchní části vydlabeme lžičkou, naplníme je připravenou podušenou nádivkou a dusíme. Občas podlijeme vývarem a dusíme doměkka.