Artyčoky s hráškem

Ingredience


Artyčoky 800 g
Celer - nať 1 ks
Česnek 15 g
Cibulka jarní 200 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Hrášek 400 g
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 160 g
Strouhanka 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, a když zesklovatí, přisypeme nasekanou celerovou nať, strouhanku a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zvolna dusíme.
  2. Očištěné a omyté artyčoky z vrchní části vydlabeme lžičkou, naplníme je připravenou podušenou nádivkou a dusíme. Občas podlijeme vývarem a dusíme doměkka.