Pindžur

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Lilek 250 g
Olej olivový 2 dl
Paprikové lusky čerstvé 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté papriky, lilky a rajčata pečeme nasucho ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme trochou studené vody a přiklopíme. Asi po 20 minutách papriky, rajčata i lilky oloupeme a zbavíme semínek a šťávy. Připravenou zeleninu umeleme.
  2. Umletou směs promícháme s oloupaným, nadrobno nasekaným česnekem a horkým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme. Po vychladnutí přimícháme do pokrmu nasekanou petrželku a podáváme.