Pindžur
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Lilek |
250 g |
Olej olivový |
2 dl |
Paprikové lusky čerstvé |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté papriky, lilky a rajčata pečeme nasucho ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme trochou studené vody a přiklopíme. Asi po 20 minutách papriky, rajčata i lilky oloupeme a zbavíme semínek a šťávy. Připravenou zeleninu umeleme.
- Umletou směs promícháme s oloupaným, nadrobno nasekaným česnekem a horkým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme. Po vychladnutí přimícháme do pokrmu nasekanou petrželku a podáváme.