Dušená kuřecí prsíčka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
0.25 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
0.25 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozpálíme olej, osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova.
- Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Prsa z hrnce vyndáme, olej slijeme a v hrnci ponecháme jen lžíci oleje. Přidáme houby, česnek, mražené fazolky a dusíme asi 3 minuty.
- Přimícháme rajskou omáčku nebo protlak, vývar, drcené chilli papričky a vše přivedeme k varu. Vrátíme do hrnce maso a při mírné teplotě dusíme ještě 10 minut, až maso i fazolky změknou.
- Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.