Dušená kuřecí prsíčka

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 0.25 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 250 g
Kuřecí prsa 4 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 0.25 l
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 0.25 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme olej, osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova.
  2. Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Prsa z hrnce vyndáme, olej slijeme a v hrnci ponecháme jen lžíci oleje. Přidáme houby, česnek, mražené fazolky a dusíme asi 3 minuty.
  3. Přimícháme rajskou omáčku nebo protlak, vývar, drcené chilli papričky a vše přivedeme k varu. Vrátíme do hrnce maso a při mírné teplotě dusíme ještě 10 minut, až maso i fazolky změknou.
  4. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.