Grilované zeleninové špízy

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Cibule 8 ks
Cuketa 400 g
Houby čerstvé 16 ks
Kukuřice cukrová 400 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 špetka
Rajčata Cherry 8 ks
Šalvěj čerstvá 0.5 hrst
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu řádně omyjeme. Cukety - neoloupané, kukuřici, cibuli a papriky nakrájíme na stejně velké kostky. Houbové kloboučky a rajčata necháme vcelku.
  2. Z tohoto množství připravíme 8 špízů tak, že připravenou zeleninu napichuje střídavě na špízy a prokládáme lístky šalvěje. Vše osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem. Špízy vyskládáme do mísy, zakryjeme a uložíme na 1,5 hodiny do chladničky.
  3. Vyjmeme je z chladničky, necháme chvíli okapat a poté je opékáme na grilu ze všech stran po 15 minutách.
  4. Opečené špízy upravíme na mísu, posypeme nasekanými bylinkami a servírujeme ke grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm s nasucho pečenými topinkami.