Grilované zeleninové špízy
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Cibule |
8 ks |
Cuketa |
400 g |
Houby čerstvé |
16 ks |
Kukuřice cukrová |
400 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Šalvěj čerstvá |
0.5 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu řádně omyjeme. Cukety - neoloupané, kukuřici, cibuli a papriky nakrájíme na stejně velké kostky. Houbové kloboučky a rajčata necháme vcelku.
- Z tohoto množství připravíme 8 špízů tak, že připravenou zeleninu napichuje střídavě na špízy a prokládáme lístky šalvěje. Vše osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem. Špízy vyskládáme do mísy, zakryjeme a uložíme na 1,5 hodiny do chladničky.
- Vyjmeme je z chladničky, necháme chvíli okapat a poté je opékáme na grilu ze všech stran po 15 minutách.
- Opečené špízy upravíme na mísu, posypeme nasekanými bylinkami a servírujeme ke grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm s nasucho pečenými topinkami.