Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa
Ingredience
Krůtí prsa |
200 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2.5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
80 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
12 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava náplně:
- omytou zeleninu drobně nakrájíme. Nohy žampionů oddělíme od kloboučků a drobně nakrájíme, přidáme k ostatní zelenině. Uvařené maso nameleme, opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje, rozmělňujeme na hrudky, aby se nespeklo v placku. Poté vmícháme zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a přiklopené dusíme doměkka na mírném plameni. Za stálého míchání vsypeme do směsi mouku, přilijeme mléko a jakmile se hmota přestane oddělovat od stěn, odstavíme a necháme vychladnout.
- Zapékací mísu vymastíme, naskládáme do ní kloboučky žampionů.
- Petržel jemně nasekáme, pár lístků necháme na ozdobu a nastrouháme sýr. Do vychladlé směsi zapracujeme vejce a petrželku. Dle chuti a potřeby osolíme a opepříme. Řádně promícháme, naplníme směsí připravené kloboučky žampionů, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20 minut.
- Servírujeme v zapékací míse, nebo můžeme pokrm přeložit na mísu a ozdobit nakrájenou paprikou a petrželkou. Podáváme s dušenou rýží.