Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa

Ingredience


Krůtí prsa 200 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2.5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 80 g
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 12 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava náplně:
  2. omytou zeleninu drobně nakrájíme. Nohy žampionů oddělíme od kloboučků a drobně nakrájíme, přidáme k ostatní zelenině. Uvařené maso nameleme, opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje, rozmělňujeme na hrudky, aby se nespeklo v placku. Poté vmícháme zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a přiklopené dusíme doměkka na mírném plameni. Za stálého míchání vsypeme do směsi mouku, přilijeme mléko a jakmile se hmota přestane oddělovat od stěn, odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Zapékací mísu vymastíme, naskládáme do ní kloboučky žampionů.
  4. Petržel jemně nasekáme, pár lístků necháme na ozdobu a nastrouháme sýr. Do vychladlé směsi zapracujeme vejce a petrželku. Dle chuti a potřeby osolíme a opepříme. Řádně promícháme, naplníme směsí připravené kloboučky žampionů, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20 minut.
  5. Servírujeme v zapékací míse, nebo můžeme pokrm přeložit na mísu a ozdobit nakrájenou paprikou a petrželkou. Podáváme s dušenou rýží.