Kuře s omáčkou z tuňáka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Hřebíček |
1 ks |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Majonéza |
6 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Okurky |
3 ks |
Olivy černé |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sardelové řezy |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
150 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar drůbeží |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a zapíchneme do ní hřebíček. Vývar s mrkví, cibulí, nasekanými listy tymiánu a petrželkou přivedeme k varu. Vložíme do něj maso a 15 minut vaříme mírným varem.
- Konzervu tuňáka ve vodě necháme okapat, rozmixujeme se sardelkami a 100 ml vývaru. Přidáme majonézu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ostré nakládané okurčičky a kapary nasekáme nadrobno a vmícháme do omáčky.
- Vejce vařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme stranou. Prsíčka vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a přendáme na mísu. Přelijeme je částí omáčky, zbylou podáváme zvlášť. Ozdobíme vejci, olivami a ihned podáváme.