Kuře s omáčkou z tuňáka

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 0.5 ks
Hřebíček 1 ks
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 600 g
Majonéza 6 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Okurky 3 ks
Olivy černé 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sardelové řezy 4 ks
Sůl 1 špetka
Tuňák v oleji 150 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vývar drůbeží 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a zapíchneme do ní hřebíček. Vývar s mrkví, cibulí, nasekanými listy tymiánu a petrželkou přivedeme k varu. Vložíme do něj maso a 15 minut vaříme mírným varem.
  2. Konzervu tuňáka ve vodě necháme okapat, rozmixujeme se sardelkami a 100 ml vývaru. Přidáme majonézu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ostré nakládané okurčičky a kapary nasekáme nadrobno a vmícháme do omáčky.
  3. Vejce vařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme stranou. Prsíčka vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a přendáme na mísu. Přelijeme je částí omáčky, zbylou podáváme zvlášť. Ozdobíme vejci, olivami a ihned podáváme.