Mrkvové placičky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Mouka rýžová 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 600 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 3.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Salát ledový 0.5 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli s česnekem a mrkví oloupeme. Bylinky opláchneme, lístky otrháme, pár lístků petržele odložíme stranou a zbytek jemně nasekáme. Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na 1 lžičce oleje a necháme vychladnout.
  2. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zasypeme moukou, dle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, bylinky, vychladlou cibuli a rozšlehaná vejce. Řádně promícháme.
  3. Polévkovou lžící směs nabíráme, vkládáme na rozehřátý olej, lžící směs rozprostřeme na placičky a pozvolna opékáme dozlatova. Upečené odkládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk.
  4. Placičky upravíme na mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem. Mrkvové placičky jsou výborné i zastudena.