Lovecký paprikáš
Ingredience
Cibule |
500 g |
Feferony |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
500 g |
Vepřová plec |
250 g |
Vepřový bok uzený |
250 g |
Víno červené |
5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzený bok nakrájíme na kostičky, omytou telecí a vepřovou plec nakrájíme na kostky. Očištěné papriky, feferonky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
- Maso osolíme, opepříme a promícháme. Do kastrolu klademe střídavě vrstvy slaniny, masa, opaprikované a opepřené cibule a zelené papriky. Vrchní vrstvu tvoří cibule. Vše zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření pokličku neodstraňujeme, pokrm nemícháme, jen občas potřeseme kastrolem.