Lovecký paprikáš

Ingredience


Cibule 500 g
Feferony 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 500 g
Vepřová plec 250 g
Vepřový bok uzený 250 g
Víno červené 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzený bok nakrájíme na kostičky, omytou telecí a vepřovou plec nakrájíme na kostky. Očištěné papriky, feferonky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
  2. Maso osolíme, opepříme a promícháme. Do kastrolu klademe střídavě vrstvy slaniny, masa, opaprikované a opepřené cibule a zelené papriky. Vrchní vrstvu tvoří cibule. Vše zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření pokličku neodstraňujeme, pokrm nemícháme, jen občas potřeseme kastrolem.