Suchý čevab
Ingredience
Cibule |
500 g |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Paprika zelená |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
350 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli a očištěné papriky nadrobno nakrájíme a promícháme.
- Omyté hovězí a vepřové maso nakrájíme na kousky, vmícháme do cibule, osolíme a opepříme. Necháme 1-2 hodiny stát.
- Maso vyjmeme, očistíme od cibule a paprik a opékáme na sádle. Poté k měkkému masu přidáme cibuli s paprikami a za stálého míchání zvolna opékáme dozlatova.
- Podáváme se zeleninovým salátem.