Dýně s bramborovou kaší
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
0.5 ks |
Dýně |
400 g |
Jablka |
1 ks |
Margarín |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
0.25 hrst |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni omyjeme, oloupeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kostky. Oloupané brambory nakrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a spolu s bramborami uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Olej rozehřejeme, vložíme dýni, přidáme oloupaný česnek mírně rozmáčknutý v dlani, papriku, chilli papričku a rozmarýn (několik lístků necháme stranou pro ozdobu). Opékáme zprudka za občasného promíchání 15 minut. Jakmile česnek začne tmavnout, vyjmeme jej. Pokrm by mohl zhořknout.
- Uvařené brambory s jablky scedíme a rozmačkáme. Mléko ohřejeme, vmícháme tuk, 1 špetku soli a muškátového oříšku, postupně vléváme k bramborám a jablkům a vyšleháme kaši do pěny. Kaší naplníme cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a ozdobíme po obvodu servírovací mísy. Do středu vložíme opečenou dýni, ozdobíme proužky papriky a lístky rozmarýnu.
- Pokrm podáváme jako přílohu, anebo jako lehkou večeři.