Dýně s bramborovou kaší

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 0.5 ks
Dýně 400 g
Jablka 1 ks
Margarín 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 0.25 hrst
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni omyjeme, oloupeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kostky. Oloupané brambory nakrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a spolu s bramborami uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Olej rozehřejeme, vložíme dýni, přidáme oloupaný česnek mírně rozmáčknutý v dlani, papriku, chilli papričku a rozmarýn (několik lístků necháme stranou pro ozdobu). Opékáme zprudka za občasného promíchání 15 minut. Jakmile česnek začne tmavnout, vyjmeme jej. Pokrm by mohl zhořknout.
  3. Uvařené brambory s jablky scedíme a rozmačkáme. Mléko ohřejeme, vmícháme tuk, 1 špetku soli a muškátového oříšku, postupně vléváme k bramborám a jablkům a vyšleháme kaši do pěny. Kaší naplníme cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a ozdobíme po obvodu servírovací mísy. Do středu vložíme opečenou dýni, ozdobíme proužky papriky a lístky rozmarýnu.
  4. Pokrm podáváme jako přílohu, anebo jako lehkou večeři.