Roštěná po kraňsku

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 200 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 1000 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 ks
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Víno bílé 1 dl
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
Zakysaná smetana 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý roštěnec osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle. Maso vyjmeme. Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.
  2. Do pekáče vložíme opečené maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou a přilijeme víno a vývar (nebo vodu). Pečeme v silně vyhřáté troubě doměkka.
  3. K téměř měkkému masu přidáme tymián a oloupané, nastrouhané brambory a podle potřeby dolijeme vývar. Dusíme tak dlouho, až brambory změknou a rozvaří se, aby zahustily šťávu.
  4. Nakonec do pokrmu přidáme zakysanou smetanu.