Kuřecí prsíčka s lusky sladkého hrášku
Ingredience
Hrášek mražený |
200 g |
Kuřecí prsa |
300 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme a nasekáme na kostičky. Hnědé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na tenké nudličky.
- V pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme šalotku, žampiony a dusíme 5 minut, až získají barvu.
- Přidáme maso a opékáme za stálého míchání 5 minut, vložíme 1 balení mražených lusků cukrového hrášku, osolíme a opepříme.
- Vmícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Přidáme nasekanou petrželku, dochutíme dle potřeby a podáváme.