Kuřecí prsíčka s lusky sladkého hrášku

Ingredience


Hrášek mražený 200 g
Kuřecí prsa 300 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 špetka
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme a nasekáme na kostičky. Hnědé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na tenké nudličky.
  2. V pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme šalotku, žampiony a dusíme 5 minut, až získají barvu.
  3. Přidáme maso a opékáme za stálého míchání 5 minut, vložíme 1 balení mražených lusků cukrového hrášku, osolíme a opepříme.
  4. Vmícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Přidáme nasekanou petrželku, dochutíme dle potřeby a podáváme.