Orientální kuřecí stehýnka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Hrášek |
150 g |
Kuřecí stehna |
8 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
100 ml |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větší pánvi rozpálíme olej, horní stehna mírně osolíme a opečeme je z obou stran asi 15 minut.
- Sherry, česnek nakrájený na plátky, mletý zázvor a 4 lžíce vývaru smícháme, přidáme k masu a povaříme. Přidáme mražený hrášek, zmírníme teplotu a pánev přiklopíme. Za občasného promíchání vaříme asi 10 minut.
- Škrob, cukr, drcené chilli, sójovou omáčku a zbytek vývaru smícháme. Zvýšíme teplotu a směs vlijeme do pánve, za občasného míchání vaříme 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- Přendáme na mísu a podáváme s rýží.