Orientální kuřecí stehýnka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Hrášek 150 g
Kuřecí stehna 8 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Solamyl 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 100 ml
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větší pánvi rozpálíme olej, horní stehna mírně osolíme a opečeme je z obou stran asi 15 minut.
  2. Sherry, česnek nakrájený na plátky, mletý zázvor a 4 lžíce vývaru smícháme, přidáme k masu a povaříme. Přidáme mražený hrášek, zmírníme teplotu a pánev přiklopíme. Za občasného promíchání vaříme asi 10 minut.
  3. Škrob, cukr, drcené chilli, sójovou omáčku a zbytek vývaru smícháme. Zvýšíme teplotu a směs vlijeme do pánve, za občasného míchání vaříme 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Přendáme na mísu a podáváme s rýží.