Kuřecí pilaf v pekáči
Ingredience
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí stehna chvíli povaříme v osolené vodě. Rýži spaříme, propláchneme a krátce nasucho opražíme na přepuštěném másle. Rozprostřeme ji na dno pekáče ve vrstvě silné asi 1 cm a zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru ze stehýnek. Na rýži položíme stehna, potřeme je máslem, mírně přisolíme a posypeme nasekanou petrželkou.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut doměkka.
- Podáváme s kyselým mlékem.