Kuřecí pilaf v pekáči

Ingredience


Kuřecí stehna 4 ks
Máslo čerstvé 100 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí stehna chvíli povaříme v osolené vodě. Rýži spaříme, propláchneme a krátce nasucho opražíme na přepuštěném másle. Rozprostřeme ji na dno pekáče ve vrstvě silné asi 1 cm a zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru ze stehýnek. Na rýži položíme stehna, potřeme je máslem, mírně přisolíme a posypeme nasekanou petrželkou.
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut doměkka.
  3. Podáváme s kyselým mlékem.