Husa s rýží po bosensku

Ingredience


Cibule 3 ks
Husa mražená 1000 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Očištěné a omyté husí maso i s drůbky nadrobno nasekáme, přidáme k cibuli a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme spařenou rýži a podlijeme trochou vody. Zvolna dusíme bez míchání a občas podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř měkké, pokrm přendáme do vymazaného pekáče a zapečeme v troubě.
  2. Podáváme s kyselým mlékem.