Husa s rýží po bosensku
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Husa mražená |
1000 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Očištěné a omyté husí maso i s drůbky nadrobno nasekáme, přidáme k cibuli a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme spařenou rýži a podlijeme trochou vody. Zvolna dusíme bez míchání a občas podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř měkké, pokrm přendáme do vymazaného pekáče a zapečeme v troubě.
- Podáváme s kyselým mlékem.