Přírodní srnčí pečeně
Ingredience
Máslo čerstvé |
150 g |
Morek |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
200 g |
Srnčí kýta |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na špalíčky, mírně osolíme a opepříme.
- Morek rozpustíme, přidáme máslo (nebo sádlo) a spolu s masem vložíme na pekáč a dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vývarem nebo poléváme vypečenou šťávou.
- Upečené maso vykostíme, nakrájíme na porce a polijeme šťávou.