Fazole s kyselým mlékem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Fazole bílé |
500 g |
Mléko kefírové |
3 dl |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Den předem namočené fazole necháme v téže vodě přejít varem. Potom vodu slijeme, fazole zalijeme horkou vodou, uvaříme doměkka a scedíme.
- V zapékací míse zahřejeme sádlo, přidáme mletou papriku, fazole, osolíme a mírně osmahneme.
- Oloupaný česnek nadrobno nasekáme, rozmícháme v kyselém mléce a mlékem zalijeme fazole. Promícháme a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.