Dušená kuřecí stehýnka

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 2 ks
Hrášek 100 g
Kuřecí stehna 4 ks
Mrkev kořen 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi nebo pekáčku rozpálíme olej, vložíme osolená a opepřená kuřecí stehýnka a opečeme 15 minut, ze všech stran.
  2. Brambory očistíme, ale neloupeme, rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na 2 cm dlouhé kousky. Cibule oloupeme a rozpůlíme. Stehýnka vyjmeme z pánve a dáme stranou. Olej z pánve slijeme a ponecháme pouze 1 lžíci, přidáme brambory, mrkev, cibuli a 3 minuty je dusíme.
  3. Přilijeme vývar, přidáme tymián a přivedeme k varu. Do pánve vrátíme stehýnka, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Pak vyndáme maso i zeleninu, upravíme je na mísu a necháme v teple.
  4. Do výpeku v pánvi přimícháme škrob smíchaný s vodou, přidáme mražený hrášek a omáčku 3 minuty povaříme. Maso a zeleninu omáčkou přelijeme a ihned podáváme.