Dušená kuřecí stehýnka
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
2 ks |
Hrášek |
100 g |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
350 ml |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 37 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi nebo pekáčku rozpálíme olej, vložíme osolená a opepřená kuřecí stehýnka a opečeme 15 minut, ze všech stran.
- Brambory očistíme, ale neloupeme, rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na 2 cm dlouhé kousky. Cibule oloupeme a rozpůlíme. Stehýnka vyjmeme z pánve a dáme stranou. Olej z pánve slijeme a ponecháme pouze 1 lžíci, přidáme brambory, mrkev, cibuli a 3 minuty je dusíme.
- Přilijeme vývar, přidáme tymián a přivedeme k varu. Do pánve vrátíme stehýnka, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Pak vyndáme maso i zeleninu, upravíme je na mísu a necháme v teple.
- Do výpeku v pánvi přimícháme škrob smíchaný s vodou, přidáme mražený hrášek a omáčku 3 minuty povaříme. Maso a zeleninu omáčkou přelijeme a ihned podáváme.