Štrúdl pro labužníky

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Cibule 1 ks
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Kmín celý 1 špetka
Listové těsto 500 g
Oregano sušené 1 špetka
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 200 g
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozdělíme na půlku listové těsto.
  2. Každou rozválíme na placku, osolíme a poklademe plátky šunky.
  3. Nakrájenou cibuli rozložíme na šunku.
  4. Posypeme bazalkou a oreganem, a poklademe kyselým zelím.
  5. Plátkový sýr nakrájíme na proužky a vytvoříme mřížku.
  6. Zakapeme kečupem.
  7. Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, zavineme a kraje pevně přimáčkneme.
  8. Celý štrúdl potřeme vajíčkem a posypeme kmínem a sezamem.
  9. Propíchneme vidličkou na více místech. Pečeme v silně vyhřáté troubě.