Štrúdl pro labužníky
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 špetka |
Listové těsto |
500 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozdělíme na půlku listové těsto.
- Každou rozválíme na placku, osolíme a poklademe plátky šunky.
- Nakrájenou cibuli rozložíme na šunku.
- Posypeme bazalkou a oreganem, a poklademe kyselým zelím.
- Plátkový sýr nakrájíme na proužky a vytvoříme mřížku.
- Zakapeme kečupem.
- Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, zavineme a kraje pevně přimáčkneme.
- Celý štrúdl potřeme vajíčkem a posypeme kmínem a sezamem.
- Propíchneme vidličkou na více místech. Pečeme v silně vyhřáté troubě.