Slavonský houskový knedlík
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
Žemle tuková |
5 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle namočíme do mléka a vymačkáme. Máslo utřeme se žloutky a vejcem, přidáme mouku, žemle, špetku soli a vypracujeme těsto.
- Z těsta vytvarujeme šišku, zabalíme do ubrousku a kraje zavážeme. Ubrousek vložíme do vařící osolené vody a knedlík vaříme asi 30 minut. Po uvaření nakrájíme na plátky.