Milánské krůtí řízky
Ingredience
Artyčoky |
180 g |
Bazalka |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Krůtí prsa |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
180 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 21 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku smícháme s pepřem a solí, řízky obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej, řízky pečeme po dvou, z obou stran asi 2–3 minuty. Hotové vyjmeme a uchováme v teple.
- Rajčata opereme a nasekáme na drobno. Artyčoky z konzervy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.
- Do výpeku v pánvi přidáme lžíci oleje a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí, přilijeme víno, směs povaříme a ze dna uvolníme připečenou šťávu.
- Přidáme rajčata, artyčoky, sušenou bazalku a povaříme. Omáčku rozdělíme na řízky a ihned podáváme.