Milánské krůtí řízky

Ingredience


Artyčoky 180 g
Bazalka 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Krůtí prsa 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 180 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s pepřem a solí, řízky obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
  2. Ve větší pánvi rozpálíme olej, řízky pečeme po dvou, z obou stran asi 2–3 minuty. Hotové vyjmeme a uchováme v teple.
  3. Rajčata opereme a nasekáme na drobno. Artyčoky z konzervy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.
  4. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci oleje a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí, přilijeme víno, směs povaříme a ze dna uvolníme připečenou šťávu.
  5. Přidáme rajčata, artyčoky, sušenou bazalku a povaříme. Omáčku rozdělíme na řízky a ihned podáváme.