Dalmatská kaparová omáčka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 dl |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sardelové řezy |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slané sardelové řezy bez kostí utřeme s olejem (můžeme použít i sardelovou pastu).
- Přidáme nasekanou petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, nasekané kapary, citronovou šťávu a ocet. Vše promícháme a necháme přejít varem.
- Omáčkou poléváme teplé vařené nebo pečené maso a necháme vychladnout. Podáváme studené.