Žloutková omáčka na ryby
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Víno bílé |
0.25 l |
Vývar rybí |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené žloutky utřeme s olejem a promícháme s vínem a rybím vývarem. Směs šleháme nad párou do zhoustnutí.
- Potom přidáme citronovou šťávu, nasekané kapary, nadrobno nakrájenou okurku a sardelovou pastu. Vše dobře promícháme.
- Omáčku podáváme k vařeným nebo pečeným rybám.