Pikantní rajčatová omáčka
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Prosciutto sušené |
50 g |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata uvaříme doměkka a propasírujeme.
- Oloupanou, nastrouhanou cibuli zpěníme na oleji spolu s jemně nakrájenou šunkou (pršutem). Přidáme připravená rajčata, nasekanou petrželku, bazalku, sůl a pepř. Vše zvolna vaříme asi 1 hodinu.