Krůtí řízky na paprice
Ingredience
Krůtí maso |
450 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel - nať |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí řízky nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky.
- Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, vložíme proužky papriky a dusíme asi 7 minut při 600 W. Osolíme a opepříme.
- Do formy přidáme maso, víno, mletou papriku, vývar a smetanu smíchanou se strouhankou. Zakryjeme a dusíme 7 minut při 600 W. Během této doby jednou promícháme.
- Hotový pokrm posypeme nasekanými lístky petrželky a ihned podáváme.