Krůtí řízky na paprice

Ingredience


Krůtí maso 450 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 6 g
Petržel - nať 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 10 g
Víno bílé 3 polévková lžíce
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí řízky nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky.
  2. Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, vložíme proužky papriky a dusíme asi 7 minut při 600 W. Osolíme a opepříme.
  3. Do formy přidáme maso, víno, mletou papriku, vývar a smetanu smíchanou se strouhankou. Zakryjeme a dusíme 7 minut při 600 W. Během této doby jednou promícháme.
  4. Hotový pokrm posypeme nasekanými lístky petrželky a ihned podáváme.