Guláš z krůtího masa
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Krůtí maso |
750 g |
Majoránka |
0.25 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
0.5 ks |
Sherry brandy |
100 ml |
Slanina vepřová |
50 g |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
0.25 l |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájenou na kostičky osmažíme v rendlíku, vyjmeme a dáme stranou.
- Krůtí maso z horních stehen nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme, mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Olej přidáme k výpeku ze slaniny a rozpálíme jej. Přidáme maso a 2–3 minuty opékáme. Pak přidáme cibuli, česnek a mrkev a několik minut opékáme za stálého míchání. Směs osolíme, přidáme tymián, oba druhy pepře a majoránku, zalijeme vše polovinou sherry a vývarem, zakryjeme a vaříme mírným varem asi 25 minut.
- Škrob rozmícháme se zbylým sherry a přilijeme ke směsi, necháme přejít varem a zjemníme smetanou. Nasekanou petrželku vmícháme do guláše. Přelijeme do mísy a ihned podáváme.