Guláš z krůtího masa

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Krůtí maso 750 g
Majoránka 0.25 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 0.5 ks
Sherry brandy 100 ml
Slanina vepřová 50 g
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 0.25 l
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájenou na kostičky osmažíme v rendlíku, vyjmeme a dáme stranou.
  2. Krůtí maso z horních stehen nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme, mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
  3. Olej přidáme k výpeku ze slaniny a rozpálíme jej. Přidáme maso a 2–3 minuty opékáme. Pak přidáme cibuli, česnek a mrkev a několik minut opékáme za stálého míchání. Směs osolíme, přidáme tymián, oba druhy pepře a majoránku, zalijeme vše polovinou sherry a vývarem, zakryjeme a vaříme mírným varem asi 25 minut.
  4. Škrob rozmícháme se zbylým sherry a přilijeme ke směsi, necháme přejít varem a zjemníme smetanou. Nasekanou petrželku vmícháme do guláše. Přelijeme do mísy a ihned podáváme.