Špíz z krůtích jater

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bobkový list 4 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 8 ks
Játra krůtí 350 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 8 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra zbavíme všech blan a šlach, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 3–4 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky.
  2. Na čtyři špejle nebo jehly napíchneme střídavě játra, slaninu, cibulky, šalvějové lístky a na každou jehlu jeden bobkový list.
  3. Větší pánev vytřeme česnekem, vlijeme olej a rozpálíme ho. Snížíme teplotu, vložíme špízy a opékáme je 6–7 minut. Během opékání špízy obracíme.
  4. Hotové osolíme, opepříme a upravíme na mísu nebo čtyři talíře.