Špíz z krůtích jater
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bobkový list |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
8 ks |
Játra krůtí |
350 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra zbavíme všech blan a šlach, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 3–4 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky.
- Na čtyři špejle nebo jehly napíchneme střídavě játra, slaninu, cibulky, šalvějové lístky a na každou jehlu jeden bobkový list.
- Větší pánev vytřeme česnekem, vlijeme olej a rozpálíme ho. Snížíme teplotu, vložíme špízy a opékáme je 6–7 minut. Během opékání špízy obracíme.
- Hotové osolíme, opepříme a upravíme na mísu nebo čtyři talíře.