Boeuf Stroganoff

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 600 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na 1 cm silné a 5 cm dlouhé hranolky. Cibuli nakrájíme na plátky, žampióny na poloviny.
  2. Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme maso a smažíme ze všech stran asi 2 minuty. Maso vyjmeme z pánve a zakryté uchováme v teple. Do výpeku přidáme cibuli a 5 minut dusíme do měkka. Přidáme houby a dusíme ještě 5 minut.
  3. V trošce vývaru rozmícháme škrob, přidáme do pánve a promícháme. Postupně přiléváme zbylý vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne.
  4. Vmícháme smetanu, sůl a pepř. Odstavíme a do pánve vrátíme maso i se šťávou. Ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.