Toskánské hovězí steaky
Ingredience
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Houby sušené |
20 g |
Hovězí svíčková |
4 ks |
Jalovec |
6 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
0.25 l |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené křemenáče zalijeme teplou vodou a dáme je do mikrovlnné trouby na 3 minuty při 360 W. Pak je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na drobno. Vodu z hub si dáme stranou.
- Česnek oloupeme a prolisujeme, celerový stonek očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme ji i s celerem na tenké plátky.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm steaky z obou stran, asi 3 minuty z každé strany. Pak přidáme česnek, celer, mrkev, protlak, houby a jalovec. Směs zalijeme vínem a okořeníme majoránkou, solí a pepřem.
- Při mírné teplotě necháme steaky pod pokličkou asi 10 minut pomalu dusit. Na závěr vaření vmícháme škrob rozmíchaný ve vodě z hub.
- Lístky čerstvé majoránky odrhneme. Steaky upravíme na mísu, ozdobíme majoránkou a podáváme s omáčkou.