Kuře v limetové omáčce

Ingredience


Kuřecí prsa 600 g
Limetka 2 ks
Mandle 125 g
Martini bianco 2 polévková lžíce
Meduňka 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 40 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nejprve ochutíme solí a pepřem. Poté obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v nakrájených mandlích.
  2. Na pánvi rozpálíme tuk a maso 15-20minut z obou stran restujeme, dokud nedostane zlatohnědou barvu. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
  3. Nastrouháme si limetovou kůru a potom z limet vymačkáme šťávu. Cca 4 lžíce šťávy smícháme s kůrou, nadrobno nakrájenou meduňkou, vermutem a zakysanou smetanou a dle chuti osolíme.
  4. Maso servírujeme na nadrobno nakrájeném salátu, přelité omáčkou, sypané mletým zeleným pepřem a dozdobené listy meduňky. Zbylou omáčku podáváme ve zvláštní misce.