Kuře v limetové omáčce
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Limetka |
2 ks |
Mandle |
125 g |
Martini bianco |
2 polévková lžíce |
Meduňka |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nejprve ochutíme solí a pepřem. Poté obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v nakrájených mandlích.
- Na pánvi rozpálíme tuk a maso 15-20minut z obou stran restujeme, dokud nedostane zlatohnědou barvu. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
- Nastrouháme si limetovou kůru a potom z limet vymačkáme šťávu. Cca 4 lžíce šťávy smícháme s kůrou, nadrobno nakrájenou meduňkou, vermutem a zakysanou smetanou a dle chuti osolíme.
- Maso servírujeme na nadrobno nakrájeném salátu, přelité omáčkou, sypané mletým zeleným pepřem a dozdobené listy meduňky. Zbylou omáčku podáváme ve zvláštní misce.